Powered By Blogger

21 Nisan 2011 Perşembe

Küçüksu Kasrı'nda Okçuluk Dünya Kupası Finalleri

Uluslararası Okçuluk Federasyonunca düzenlenen 2011 Dünya Kupası'nın finalleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığından alınan özel izinle 25-26 Eylül tarihlerinde, İstanbul'daki tarihi Küçüksu Kasrı'nda gerçekleştirilecek.
küçüksu kasrı


Başkanlığını Türk spor adamı Prof. Dr.

 İstanbul manzarası olacak. Ayrıca, yarışma sırasındaki aralarda kısa filmlerle İstanbul'u tanıtacağız. Finaller, İstanbul için iyi bir tanıtım olacak. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile görüştük ve özel izin aldık. Milli Saraylar Daire Başkanlığı da bize her türlü yardımı yapacaklarını bildirdiler. "

Topaloğlu, finaller için hazırlıkların sürdürüldüğünü belirterek, "Kendi geleneksel sporumuz kendi tarihimizle iç içe olacak. Tekrar tarihle bütünleşecek. Türkiye'de tarihi bir alanın içinde ilk kez böylesine bir yarışma düzenlemiş olacağız" diye konuştu.

- ANKARA 
(Anadolu Ajansı) 21.04.2011 11:14 [2669138
Uğur Erdener'in yaptığı FITA'nın programında yer alan ve 4 ayaktan oluşan Dünya Kupası, Hırvatistan (Porec), Türkiye (Antalya), ABD (Ogden) ve Çin'de (Şangay) düzenleniyor. FITA, okçuluktaki bu kupanın finallerini ise her yıl ülkelerin tarihi özellikleri bulunan kentlerinde yapılmasını sağlıyor.

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, yaptığı açıklamada, 4 ayak üzerinden gerçekleştirilen yarışmalar sonunda olimpik ve makaralı yaylarda erkek ve bayanlardan en iyi 32 sporcunun finallere katılabildiğini söyledi.



FITA'nın ev sahipliğini Türkiye'ye verdiğini anımsatan Topaloğlu, şöyle konuştu:


"Dünyanın en iyi okçuları finallerde Türkiye'ye gelmiş olacak. Buradaki amaç ülkelerin zenginliğini dünyaya tanıtmak. Daha önce Danimarka'da Kraliyet Sarayı'nda, geçen yıl İskoçya'da Edinburg'ta yapıldı. Her ülkenin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılıyor.

Biz de finalleri Küçüksu Kasrı'nda yapacağız. Hedef ve sporcuların durduğu yerden Boğaz Köprüsü, Rumeli ve Anadolu Hisarı gibi çok güzel bir İstanbul manzarası olacak. Ayrıca, yarışma sırasındaki aralarda kısa filmlerle İstanbul'u tanıtacağız. Finaller, İstanbul için iyi bir tanıtım olacak. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile görüştük ve özel izin aldık. Milli Saraylar Daire Başkanlığı da bize her türlü yardımı yapacaklarını bildirdiler. "

Topaloğlu, finaller için hazırlıkların sürdürüldüğünü belirterek, "Kendi geleneksel sporumuz kendi tarihimizle iç içe olacak. Tekrar tarihle bütünleşecek. Türkiye'de tarihi bir alanın içinde ilk kez böylesine bir yarışma düzenlemiş olacağız" diye konuştu.

- ANKARA  (Anadolu Ajansı) 21.04.2011 11:14

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder