Powered By Blogger

4 Mart 2011 Cuma

QATAR'DA AKIL KAPIŞMASI!

Elina Danielian

Spor deyince akla ilk gelen fiziksel efor olsa da sporun tanımı zihinsel eforu belki de daha çok içeriyor. Türkiye'de hep var olan "saçı uzun aklı kısa" ilkel inanışının iyice yükseldiği (bakınız bazı populist gazete yazarları: Engin Ardıç ve türevleri) bu dönemde 2009-2011 FIDE Kadınlar Grand Prix serisinin altıncı ve son turnuvası 22 Şubat – 05 Mart tarihleri arasında Doha – Katar'da yapılıyor. Zekayı, strateji üretmek konusunda en çok çalıştıran oyunların başında gelen santrancın bu keyifli serisinde, yarın final günü.
Her yıl üç turnuvadan oluşan, iki yılı aşkın bir süredir organize edilen Grand Prix serileri dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleşti. Bu turnuvaların galipleri, toplam 40,000 € olan ödül fonundan 6,500 € kazandılar.

Altıncı ve son ayağı Doha'da yapılan Grand Prix'te tamamlanan dokuz turun ardından ise  sıralama şöyle: Ermeni Büyükusta Elina Danielian 7,5 puan ile birinci, Fransız GM Marie Sebag ise 6,5 puan ile ikinci, dünyanın en iyi kadın oyuncuları arasında ikinci sırada olan Hintli GM Humpy Koneru 6 puan ile üçüncü sırada yer alıyor.

Büyükusta Elina Danielian yarını şampiyon olarak mı neticelendirecek, yoksa bir sürpriz mi yaşanacak merakla bekliyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder